Postupci mršavljenja u salonima - efikasnost kozmetičkih postupaka oblikovanja tijela

Uz korekciju ishrane i sport, posebne procedure za mršavljenje u salonima daju jednako efikasan rezultat. Ima ih puno - neki su usmjereni samo na poboljšanje stanja kože, dok drugi utječu na masni sloj. Bilo koju vrstu karakterišu određeni efekti i prednosti. Više o najefikasnijim postupcima za mršavljenje pročitajte iz informacija sa fotografije ispod.

Kozmetički postupci za mršavljenje

Svi postupci koji potiču mršavljenje dijele se na kozmetičke i hardverske. Potonji su efikasniji u postizanju rezultata, ali nisu toliko sigurni, jer imaju veći broj kontraindikacija. Iz tog razloga mnoge žene se odlučuju za kozmetičke tretmane mršavljenja u salonima. Odlikuje ih blagi i opuštajući efekat. Ove procedure uključuju:

 1. Bath. Visoka temperatura pojačava cirkulaciju krvi, čime se ubrzava proces sagorijevanja masti.
 2. Fito bačva kedra. To je mini-sauna. Usmjeren na uklanjanje viška tekućine, smanjenje pojave celulita.
 3. Oblozi i maske. Ove procedure su veoma slične jedna drugoj. Oni su topli ili hladni. Prije samog tretmana tijelo se pilinga, a zatim prekriva profesionalnim proizvodima koji uključuju talaso aktivator. Oblog djeluje na celulit, uklanja toksične tvari, njeguje kožu.
 4. Massage. Kozmetička priroda je pretežno ručna. Druga vrsta je akupunktura, koja utiče na posebne aktivne tačke tela. Postupci masaže proizvode efekat limfne drenaže - poboljšavaju protok krvi, zatežu konture tijela i smanjuju celulit.

Hardverske procedure za mršavljenje

Odabirom hardverskog mršavljenja, može se nadati efikasnijem rezultatu, ali takvi postupci su skuplji od jednostavnih kozmetoloških. Svi imaju različite načine djelovanja na tijelo. Neki pomažu u postizanju rezultata električnom strujom, drugi hladnoćom. Postoje procedure bazirane na ultrazvuku ili specijalnim limenkama koje stvaraju vakuum. Od najefikasnijih salonskih procedura mogu se izdvojiti sljedeće:

 1. Mezoterapija. Sastoji se od unošenja posebnih mješavina biološki aktivnih tvari pod kožu, koje ubrzavaju procese razgradnje masti.
 2. Krioterapija. Ova sesija u salonu sastoji se od lokalnog izlaganja kože hladnoći (krioelektroforeza) ili općenito (kriosauna).
 3. Ozonoterapija. To je proces uvođenja preparata od snažnog oksidatora ozona u sloj masti. Zahvaljujući njemu, masnoće se topi na problematičnim područjima.
krioterapija za mršavljenje

LPG masaža

Ovaj postupak je indiciran kod celulita, niske elastičnosti kože, edema i lokalnih masnih naslaga. Neželjeni sloj na problematičnom području zateže se posebnim valjcima. Ispod njih se stvara efekat vakuuma, zbog čega se koža gnječi. Kao rezultat, stimulira se cirkulacija krvi, ubrzava se metabolizam u stanicama. Efekat će biti vidljiv i nakon jedne sesije. Preporučljivo je izvršiti 6 od njih ukupno kako biste konsolidirali učinak.

LPJI masaža se izvodi samo preko specijalnog odela, koje se nosi pre seanse. Sastoji se od elastičnog endermološkog tkiva koje osigurava higijenu zahvata. Osim toga, odijelo smanjuje bol kada uređaj klizi preko tijela, sprječava da se koža previše rasteže. Efekat dodataka može biti različit - od opuštajućeg do agresivnog, "razbijanja" masnih ćelija.

LPG vakuumska masaža sa valjcima

Druga vrsta salonske procedure za koju se koristi masaža LPG aparatom je lipomasaža. Izvodi se bez posebnog odijela na otvorenoj koži uz pomoć anticelulitne kozmetike i specijalnih ulja. Razlika između postupka je u tome što pomaže u čišćenju epiderme od rožnatih ljuski. Osim toga, bez odijela se oslobađa više ekstrakta znoja i lojnih žlijezda, tj. šljake i toksini se aktivnije oslobađaju. Evo još nekih karakteristika lipomasaže:

 1. Vakum masaža jače utiče na rad centralnog i perifernog nervnog sistema. To pospješuje metaboličke procese.
 2. Mašina za masažu sa valjcima je opremljena metalnim dijelovima koji lako klize po otvorenoj koži, posebno po ulju.
 3. Nanošenje anticelulitnih formulacija direktno na kožu pomaže dodatnoj hidrataciji kože.
 4. Prilikom masaže bez odijela, stručnjak može bolje vidjeti problematična područja i njihove promjene.

Masaža za mršavljenje

Profesionalna trenutna masaža za mršavljenje naziva se miostimulacija. Za ljudsko tijelo u području većih mišića pričvršćena je posebna vakuumska čašica - elektrode. Kroz njih se napajaju mikrostruje stvarajući opterećenje, slično onom koji je tipičan za trening u teretani. To uzrokuje kontrakciju mišića, čime se troše kalorije (do 2000 po sesiji) i sagorevaju masti. Miostimulacija je skuplja, ali je jedna od najefikasnijih. Za dobar rezultat preporučuje se proći 10 sesija. Zabranjeno tokom trudnoće, kritičnih dana i tumora.

Program oblikovanja tijela

Nikakva dijeta ili oblozi za tijelo neće vam pomoći da se riješite masnih ćelija. Oni ga samo smanjuju, ali se nepravilnom ishranom njegov volumen ponovo povećava. Kavitacija se koristi za razbijanje jake membrane masne ćelije i uklanjanje njenog sadržaja. Princip rada ovakvog programa oblikovanja tijela sličan je liposukciji, kada se salo uklanja na određenom problematičnom području. Usljed djelovanja aparata u međućelijskom prostoru masnih ćelija nastaju mjehurići. Zatim pucaju i stvaraju udarni val. Ovo uništava masne ćelije.

aparat za masažu za mršavljenje

Uklanjanje sala sa stomaka

Presoterapija je moderna alternativa masaži, jer zamjenjuje 10 njegovih seansi odjednom. Istovremeno možete izgubiti i do 2-5 cm Efekat ove procedure za smanjenje stomaka je zasnovan na pritisku koji osoba doživljava kada nosi specijalno odijelo. U njega se ubrizgava zrak sa pauzama od 0, 5 do 2 minute, što dovodi do pojačane cirkulacije krvi. Utisak je da nosite korzet. Rezultat će biti eliminacija viška tekućine i gubitak težine. Da biste konsolidirali učinak, potrebno je proći tečaj od 14 sesija s učestalošću od 1 svaka 2 dana.

SPA tretmani za mršavljenje

Saloni mogu ponuditi i druge zanimljive i ugodne načine za mršavljenje. Ovo su SPA tretmani za mršavljenje. Među njima se ističu oblasti kao što su oblozi, kupke, pilingi i masaže. Potonji su najčešći. Masaže se mogu kombinovati sa oblozima, aromaterapijom, pilingom. Ručna opcija daje dobar efekat, jer se tako bolje osjeća pritisak, a tijelo se opušta. Od omota, prijatniji i efikasniji su:

 1. Čokolada. Podmlađuje, vlaži kožu, pomaže u smanjenju pojave narandžine kore. Prije zahvata u salonu tijelo se pari, zatim izriba, a zatim prelije čokoladnom kompozicijom.
 2. Oblog od morskih algi. Nije manje popularan u većini salona. Razrjeđivanje specijalnog praha eteričnim uljima pojačava učinak postupka. Tijelo se opušta i istovremeno je tonizirano.
čokoladni omotač za mršavljenje

Cijena tretmana mršavljenja u salonima

Prilikom odabira određene opcije od gore navedenog, nije posljednji kriterij cijena postupaka mršavljenja u salonu. Određuje se na osnovu nekoliko faktora. Trošak ovisi o kvalifikacijama specijaliste i vrsti postupka, stupnju njegove učinkovitosti, složenosti postupka i korištenim uređajima.